10 gode råd, når du skal finde drømmekjolen

1. Start i god tid. 
Der er lang leveringstid på brudekjoler (3-6 måneder for de bedste mærker), og da du sandsynligvis også skal en tur forbi skrædderen, inden kjolen sidder helt perfekt, bør du bestille din kjole senest 8 måneder før brylluppet. Når det er sagt, så husk, at Kennedys altid har flere hundrede af de smukkeste brudekjoler i forretningen, så mon ikke, vi også har DIN drømmekjole hængende?

 

2. Vær realistisk med budgettet. 
Når du kigger på brudekjoler på hjemmesiderne, så læg mærke til priserne på brudekjolerne – det kan jo være, du har en dyrere smag, end dit budget tillader. Er dit budget ikke så højt, så overvej om det er din stil eller dit budget, du kan gå på kompromis med. Prøv kun kjoler indenfor budgettet. Det er så ærgerligt at stå i drømmekjolen og ikke have pengene til den, for så bliver du aldrig rigtig glad for den, der rammer budgettet.

 

Husk, at det ikke ’bare’ er en kjole, du køber; det er en følelse.
Følelsen af at vide, du er i den smukkeste kjole. Følelsen af, at uanset hvilket spejl du går forbi, så giver billedet i spejlet dig et fantastisk sus i maven. Følelsen af at vide, at du har iført dig en kjole i den bedste kvalitet og mest trendy stil. Følelsen af, at du ganske simpelt har det SÅ dejligt i din brudekjole hele dagen (og på dansegulvet om natten) – og at du vil elske at se billederne efter brylluppet og vide, at du valgte den rigtige kjole. 

 

3. Prøv forskelligt.
De fleste brude har allerede en fornemmelse af, hvilket snit og hvilken type kjole, de gerne vil have. Men prøv at have et åbent sind og lad stylisten finde kjoler til dig også. Husk, at hun hver eneste dag ser den ene smukke brud og brudekjole efter den anden, og du kan blive positivt overrasket. Og synes du ikke om de kjoler, stylisten finder, så bliver du bare bekræftet i, at du har styr på din stil.

 

4. Hav styr på brylluppet.
Inden selve kjoleprøvningen vil din stylist spørge ind til brylluppet. Grunden til, at hun gør det, er, at hun skal kunne forestille sig brylluppet for at kunne hjælpe dig bedst muligt med at finde drømmekjolen og for at kunne rådgive dig. Så overvej hvilken stemning, der skal være til brylluppet: Skal det være højtideligt med 7 serveringer af flotte tjenere, skal det være en abefest med dans på bordene kl. 3 om natten, eller skal det være et uhøjtideligt havebryllup med helstegt pattegris.

 

5. Begræns dit følge. 
Udvælg med omhu hvem du vil have med til prøvningen af brudekjoler. Vi anbefaler, at du har max 3 ’hjælpere’ med, da dette giver den bedste oplevelse med DIG i centrum. Har du flere med, skal du også forholde dig til alle deres meninger og deres stil, og så er det svært selv at mærke efter, om kjolen er den rigtige. Inden I kommer hertil, er det også en god idé at afstemme forventningerne med dine ’hjælpere’ så de ikke er i tvivl om, hvad du leder efter. 
Lad være med at tage børn med, hvis du kan undgå det, de keder sig meget hurtigt og distraherer både dig og den stylist, som gør alt hvad hun kan for at finde din drømmekjole til dig.

 

6. Book, når du er klar til at købe.
Det er fedt at prøve kjoler! Ingen tvivl om det! Og det kan være svært at vente, hvis du lige er blevet friet til, men du kan risikere, at du pludselig står i drømmekjolen og så slet ikke er klar til at købe den. Senere, når du er klar til at købe den, findes den ikke længere og så er der ikke andre kjoler, der kan måle sig med den, du ikke fik. 

Vores råd er derfor: Vent med at prøve, til du er klar til at købe. Et andet godt råd er at begrænse antallet af brudekjoler, du prøver. Du bliver mere forvirret og alle kjolerne smelter sammen i din hukommelse. Giv dig god tid og mærk efter, om du føler dig smuk i den, om den er behagelig at have på, og om du kan forestille dig både vielsen og festen i kjolen.

 

7. Tag et kamera med.
Selvfølgelig skal du have taget billeder af din kjoleprøvning. Vælg en person, som har styr på kameraet til at tage billederne, brug et ordentligt kamera (og ikke kameraet på en gammel mobiltelefon, de gør mere skade end gavn) og få taget billeder af alle de kjoler, du prøver. Du vil lettere kunne holde to kjoler op mod hinanden, hvis du bliver i tvivl om, hvilken én, du skal vælge, men billederne er også skønne minder at have efter brylluppet, hvor du også kan vise din gom, hvilke kjoler, du har prøvet. 

 

8. Stop, når kjolen er fundet.
Når du har fundet og købt din drømmekjole, så stop med at se på andre kjoler. Der er helt sikkert andre brudekjoler ude i verden, som også er fine, men du har jo fundet den, du føler dig smuk i. Det vil stresse dig, og pludselig gør det ondt både på pengepungen at skulle købe endnu en kjole og på din tidsplan. Brug hellere tiden på at glæde dig til brylluppet og på at finde lækkert tilbehør.

 

9. Book skrædderen.
Når du har købt din brudekjole, er det en god idé at bestille en tid hos skrædderen. Ikke at du skal til tilretning mange måneder før dit bryllup, men for at du allerede nu står i deres kalender, så der er sat god tid af til dig og din smukke kjole. På et tidspunkt er alle de gode skræddere med forstand på brudekjoler booket helt op, og så tager de ikke flere tilretninger ind. Det er derfor en god idé at booke lige så snart du har købt din kjole og kender leveringsdatoen på den.

Husk dine brudesko, når du skal til skrædder.

 

10. Slør eller ikke slør.
Ifølge traditionerne bærer en brud slør, som gæsterne efter brudevalsen river i stykker og tager et lille stykke med hjem af, men det er ikke alle brude og alle kjoler, som brudesløret passer til. Når du har fundet din drømmekjole, så prøv et slør til. Mange får følelsen ”Hold da op, nu er jeg en RIGTIG brud” men det er ikke alle. Og føler du det akavet, så overvej, om du skal have en smuk frisure og noget lækkert hårpynt i stedet.